Utfordringen med avfall i bransjen

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at det ble samlet inn 3,2 millioner tonn bygge- og anleggsavfall i 2022. Det tilsvarer 582 kg per innbygger, og utgjør 26% av alt avfall i Norge. Store mengder avfall i byggebransjen er en utfordring som vi i Protan ønsker å bidra til å minimere.

Protan tilbyr retur av avkapp og overskudd fra tekkeprosjekter

Vi ønsker derfor å tilby våre kunder som kjøper vårt mest solgte produkt, SE, muligheten til å bidra til å redusere avfallet i bransjen ved å returnere avkapp som er restmateriale fra tekkeprosjekter.

Ved å returnere avkapp og overskudd fra tekkingen vil man bidra til et bedre miljøregnskap for våre produkter og tekkeprosjekter, samt at man sparer avfallskostnader.

Protan tilbyr muligheten til å returnere denne type materiale til vår fabrikk i Drammen hvor dette blir regenerert og brukt i nye produkter. Materialet vil bli gjenbrukt i dedikerte produkter i en mindre andel.

Alt kundene må gjøre er å samle opp avkapp og overskuddsmateriale i big bags som vi sender med ved kjøp av produktet, så står vi for transport tilbake til Drammen. Bærekraft krever felles innsats og samarbeid på tvers av grenser og bransjer. Vi ser frem til å samarbeid med våre kunder på dette.

PROcycle - I recycle (14).jpg

Slik kan du bidra til bedre ressursutnyttelse og reduserte avfallsmengder!