Protan ansetter ny Litex-sjef

Protankonsernet satser på videre vekst og internasjonalisering av våtromsløsningene Litex by Protan. Tidligere leder for Coop Prix Norge, Øyvind Krohn, tar nå over sjefsstolen i Litex.

- Vi er veldig glade for at Øyvind har takket ja til å lede Litex. Øyvind har bred leder- og salgserfaringen som vil bidra til at Litex når våre ambisiøse vekstmål både i Norge og utlandet, sier Erik Øyno, konsernsjef i Protan og styreleder i Litex.

Litex er den store tilbyderen av våtromsløsninger i Norge, og ble kjøpt opp av Protan i 2015.

Henter Coop-topp

Øyvind Krohn kommer fra Coop-systemet hvor han har vært de siste åtte år, sist som kjedesjef for Coop Prix. I Protan vil Krohn få ansvaret for å bygge merkevaren Litex og sikre videre vekst i våtromssegmentet.

- Potensialet i våtromsmarkedet er stort. Både profesjonelle aktører og forbrukere blir mer og mer opptatt av kvalitet og ønsker gode og trygge løsninger. Vi er sikre på at Øyvind er riktig mann for Litex, sier Øyno.  

Satser internasjonalt

Protan leverte et rekordresultat i fjor, og eksporterte takløsninger til utlandet for over en halv milliard kroner. For hele konsernet var eksportveksten på 10 prosent i 2015. Det internasjonale markedet vil være et viktig satsingsområde også for våtromsløsninger fremover.

- Jeg er veldig motivert for en tøff satsing fremover og gleder meg til å ta fatt på nye utfordringer sammen med Litex-teamet. Vi må hele tiden tenke nytt slik at vi kan tilby innovative og kostnadseffektive løsninger med god kvalitet til våre kunder. Slik skal vi fortsette å være konkurransedyktige, også utenfor Norges grenser, sier Øyvind Krohn.