Litex blir en del av Protan

Protan utvider sin våtromsatsning og kjøper Litex, den ledende produsenten av våtromssystemer for det norske byggemarkedet.

-Litex er et kjent merkenavn i bransjen og med dette oppkjøpet styrker vi vår våtromssatsning ytterligere, sier Erik Øyno, konsernsjef i Protan. Avtalen mellom Protan AS og Litex AS ble inngått 31. mars.   

Litex er markedets ledende leverandør av membranplater til bad og våtrom. Mellom 110-120 000 norske bad er bygget med plater fra Litex de siste årene og dette er et marked med stort potensiale, sier Erik Øyno, Konsernsjef i Protan. Vi tilbyr allerede våtromsmembran til våtrom, og Litex-produktene vil derfor være et produkt som vil styrke vårt sortiment til kundene.

I dag distribueres Litex våtromssystemer til ledende byggevareforretninger og forhandlerere av VVS og flis. Over tid vil vi vurdere å øke Litex sitt sortiment til også å inkludere Protans løsninger på våtrom.

– Denne spennende satsingen fører til at Protan i enda større grad kan fremstå som en  totalleverandør innenfor tak-, radon- og membransystemer. Eksisterende kunder av Litex trenger heller ikke å bekymre seg, de vil selvsagt bli ivaretatt på samme måte som før, sier Erik Øyno i Protan.

Virksomheten vil fortsette med samme navn, Litex AS men i et nyetablert selskap som eies 100% av Protan AS.

For mer informasjon, vennligst kontakt konsernsjef i Protan, Erik Øyno.